Pronkjewailronde zomerfrequenties

In de maanden juni, juli en augustus is de wekelijkse Pronkjewailronde met zomerreces. Maar dat wil niet zeggen dat er in die maanden op de woensdagavond niets te doen is. Zo kunnen vakantiegangers proberen om op HF een verbinding met Groningen te maken of met andere Groningers die elders in Nederland of Europa vakantie vieren.

Om niet te hoeven zoeken naar de spreekwoordelijke speld in een hooiberg, zijn er drie frequenties uitgekozen die je dan kunt proberen. Twee van de drie liggen ook binnen het bereik van de N-amateur:

  • 3.685
  • 7.085
  • 14.185

Alles in SSB phone, + of – QRM.

Verwacht geen rondeleider die een ronde gaande houdt: je zult zelf op zoek moeten naar een tegenstation en de verbinding maken. Hopelijk zullen ook thuisblijvers op deze frequenties QRV zijn.

Tijden: in juni, juli en augustus, op woensdag, van 19.30 tot 20.30 lokaal (17.30 – 18.30 UTC), dus op de gewone tijden van de Pronkjewailronde.

Heb je een leuke verbinding gemaakt, laat het dan weten via de Facebookpagina van de Pronkjewailronde of bij de reacties onder dit bericht.

73, Erik PH9E

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *