Busreis Rosmalen

Busreis naar radiomarkt Rosmalen

Op 21 maart a.s. organiseert de Veron afdeling Den Bosch de landelijke Radio Vlooienmarkt in Rosmalen. De afdeling Kanaalstreek organiseert een busreis naar de markt, vanuit Groningen proberen daar bij aan te sluiten zodat ook V2G-leden Vlug, Veilig en Voordelig(en gezellig) naar de radiomarkt in Rosmalen kunnen.

De markt in Rosmalen is in Nederland de grootste met meer dan 300 stands, zie voor meer informatie de website van de organisatie: radiovlooienmarkt.nl. Bij voldoende deelname vanuit Groningen stappen we op bij de P+R-parkeerplaats in Haren, deze plek is goed bereikbaar met OV en auto. Er moeten minimaal 10 V2G-deelnemers zijn op een (minimum)totaal van 40 deelnemers. De busreis kost € 10, de toegangsprijs tot de markt bedraagt € 8 en moet ter plekke worden afgerekend. Het bedrag voor de busreis kan alleen van te voren, uiterlijk 18 februari worden afgerekend. De betaling is meteen de inschrijving. Betalen/inschrijven kan als volgt:

  • Contant tijdens het Groninger Radio Amateur Treffen op 1 februari bij de V2G-stand

  • Contant tijdens de V2G jaarvergadering in de Klabbe op 11 februari bij Sjohnie PC1TK

  • Uiterlijk 18 februari € 10 overmaken op bankrekening NL72INGB 0748262156 tnv Ebens onder vermelding van “Busreis Rosmalen”, aangevuld met call/luisternr.

  • via de website www.v2g.club
    De vroege boeking is noodzakelijk voor het eventueel annuleren van de bus bij onvoldoende belangstelling, andersom kan de bus ook worden “overboekt”. De volgorde van binnenkomst is hierin leidend
    – Bij opgeven per bank moeten call/luisternr worden gegeven

– Als de belangstelling heel groot is, is volgorde van binnenkomst leidend.

– Bij het op aan geven waar u wenst op te stappen .
– In Haren of Veendam waar de leden van kanaal streek zich verzamelen

De exacte tijden van vertrek in Groningen en Rosmalen zullen op een later moment bekend worden gemaakt. Door een bijdrage van de afdeling hebben we de prijs laag weten te houden zodat de prijs in ieder geval geen beletsel is om naar dit evenement te gaan.

Met vriendelijke groet,
namens het bestuur V2G, Sjohnie PC1TK en Wolter PD7WB

Aanmelden V2G Velddagen

Aanmelding en Info komende velddagen (17 – 23 Augustus)

Vanaf 17 Augustus t/m 23 Augustus 2020 organiseren de VERON afdeling A.19 en de VRZA afdeling A.09 ( Afgekort V2G ) weer de inmiddels traditionele velddagen op camping “aan de Bosrand “ met als adres : Bremerweg no 1 bij Zevenhuizen ( vlakbij het plaatsje De Haspel )

Alle V2G leden(en aanhang) zijn weer welkom om weer aanwezig te zijn voor altijd gezellige activiteiten, b.v. op Zaterdagmiddag / avond te halen Chinees eten, en op zaterdagavond omstreeks 21:00 uur het optreden van Ronald Nihut een zanger met een gitaar die met zijn mooie liedjes die avond ons gaat vermaken. Totaal zijn er 15 plaatsen beschikbaar.

De camping heeft een zwemvijver met daarin grote vissen ( ideaal voor de vissers onder ons), en er is ook een groot bos achter de camping aanwezig, waar je lekker kunt wandelen. In Zevenhuizen is een grote supermarkt voor de benodigde boodschappen.

I.v.m. de plaatsing van de 15 deelnemende caravans / Tenten dient men zich op te geven voor 10 Augustus 2020 bij Dirk – PA4DDW, dat kan via het formulier op www.v2g.club. Na aanmelding, krijg je een bevestiging.

De kosten worden per dag bepaald per staanplaats, 1 persoon betaalt met tent / caravan met auto en elektriciteit een bedrag van E. 13,- de 2de persoon betaalt per staanplaats E. 3, meer. Voor een echtpaar betekent dit dus een bedrag van E. 16 – per dag. Een lege Tent / Caravan kost E. 7,50,per dag. De overige kosten zoals huur van de Partytent en tafels word door V2G betaald.

De totale verschuldigde kosten voor deelname aan deze V2G velddagen, wordt door een van de organisatoren bij jullie opgehaald op zaterdagmiddag 22 / 08. Er wordt net als vorig jaar, voor ons een grote Partytent met Electra ( 12 bij 6 meter ) geplaatst door de eigenaar, waarin weer 3 grote tafels annex zitgelegenheid beschikbaar worden gesteld, er is wel hulp nodig voor het opzetten van de Party tent met bijbehorende elektrische voorzieningen. Verder wordt er alleen voor de deelnemers van de V2G Velddagen op zaterdagmiddag / avond Chinees eten gehaald.

Bezoekers zijn welkom, zij hoeven niets te betalen, s.v.p. auto parkeren op het eerste grasveld bij het bord “ P “ voor de ingang van de camping. Er is hiervoor een speciale parkeerruimte beschikbaar.

Wees er snel bij, er zijn slechts 15 Kampeerplaatsen beschikbaar.

Namens de Organisatoren : Dirk – PA4DDW, Sjohnie – PC1TK en Trijn, en Jacob – PA7JC.

Verhuizing

Verhuizing

naar aanleiding van het nieuws dat de huurprijs van onze huidige locatie omhoog gaat, zijn een aantal bestuursleden

op pad geweest om een andere locatie te vinden.

het bestuur kan u nu mededelen dat dit gelukt is nog even geduld  in verband met deadlines van de diverse bladen

zijn we genoodzaakt om pas met de februari bijeenkomst te gaan verhuizen.

Dus vanaf dinsdag 11 februari 2020 is  ons nieuwe adres  :

multifunctioneel centrum de Klabbe ,

Pluvierstraat 11,

9607 RJ Foxhol.

hier is het

 

voor de nieuwsgierigen zijn hier een aantal foto’s:

 

 

 

 

 

 

op deze avond hebben we ook onze jaarvergadering.

op deze avond heeft u weer de kans om het beleid voor het komende jaar mee te bepalen.

en zal het bestuur opening van zaken geven over het afgelopen jaar,en word er weer een bestuursverkiezing gehouden.

Bert PH7B heeft aangegeven als penningmeester te willen aftreden ,er is dus een nieuwe penningmeester nodig.als u de behoefte voelt om deze taak van hem over te nemen kunt u zich tot het begin van de vergadering aanmelden.

 

bijeenkomst

Programma bijeenkomst 10 december 2019

 

 

Bijeenkomsten

De volgende bijeenkomst zal zijn op dinsdagavond 10 december om 20.00 uur.

Op deze laatste bijeenkomst van het jaar houden wij onze jaarlijkse verkoping .

De te koop aan geboden artikelen moeten duidelijk voorzien zijn
van een call en of naam .

En als de minimum prijs hoger is dan
een euro ook van een minimum prijs .

Onze bijeenkomsten zijn doorgaans op de 2e dinsdag van de
maand in de bunker van de “Bond van Wapenbroeders”,

Rijksstraatweg 16, 9752 AD in Haren.

De QSL manager Gerard
Nieboer, PA0YDE zal aanwezig zijn.

We hopen iedereen weer te zien voor interessante lezingen en onderling QSO.

Zie ook op onze website v2g.club voor meer info.
Voorgaand aan de avond proberen wij QRV te zijn op PI3GRN .

73, 2de secretaris Radio Amateurs Groningen – V2G

(Gecombineerde afdelingen van Veron (A19) en VRZA (A09) in
Groningen)

PC1TK Sjohnie Kloet

Grorat

Dit jaar heeft het bestuur van v2g besloten om een stand tijdens het Groninger  radioamateurtreffen (grorat) te bemannen.Dit treffen word gehouden op 9 februari 2019 in de veilinghallen van bloemenveiling Flora te Eelde. Hier zullen we een presentatie geven wat de afdeling zoal doet voor de radioamateur.

verslag 09-10-2018

Bijeenkomst

Op 9 Oktober 2018 heeft V2G (VERON en VRZA Groningen) haar maandelijkse bijeenkomst weer gehouden. Dit keer ook weer in de bunker van de Wapenbroeders in Haren.

Na de opening door de voorzitter Harm PC5BV, word er na een korte vrijwillige bijdrage van Marten PA3BNT,   door een afvaardiging van de afdeling Eemsmond, een lezing gegeven over de

antennemeetdagen/velddagen. Hier is met behulp van raspberry pi’s en wspr gemeten welke antenne het beste functioneerd.

 

Cheque

 

Na de pauze word er door een afvaardiging van het VRZA (Vereniging voor Radio Amateurs), een presentatie gegeven wat deze vereniging doet .

en  omdat de VRZA een ledenwerf actie heeft , waardoor wij er 12 leden bij hebben gekregen (we staan op de 2de plaats met het aantal verworven leden).  Word er een cheque overhandigd aan de voorzitter van V2G door de penningmeester van de VRZA.

 

 

Cheque

De overhandiging van de Cheque aan de voorzitter van v2g Harm PC5BV ,door de penningmeester van de VRZA van 1000,- Euro.

 

Op Nationale Molendag 2018 werkten Jacob PA7JC, Richard PA5ON, Henk PD0DL en Sjohnie PC1TK vanuit molen De Onrust in Oude Pekela. Een korte impressie.

Geplaatst door Erik Post op zaterdag 12 mei 2018

Windmills on the Air in Oude Pekela op 12 mei

Verslag Noordelijke Bekerjacht 10 mei

Op 10 mei 2018 heeft de afdeling V2G weer de driejaarlijkse Noordelijke Bekerjacht georganiseerd. Het weer leek ’s morgens niet te pruimen maar toen de jacht begon was het toch redelijk weer. In elk geval was het droog. Er deden 12 jagers mee aan de wedstrijd, terwijl 1 team (vader en dochtertje van 4,5 jaar ) voor spek en bonen meedeed. Al met al was het weer een leuke middag.

De foto is van de jongste deelneemster (en gepubliceerd met toestemming van haar vader, Jeroen Commandeur PA1HDC).

73 Harm PC5BV en Dirk PA4DDW

Pronkjewailronde zomerfrequenties

In de maanden juni, juli en augustus is de wekelijkse Pronkjewailronde met zomerreces. Maar dat wil niet zeggen dat er in die maanden op de woensdagavond niets te doen is. Zo kunnen vakantiegangers proberen om op HF een verbinding met Groningen te maken of met andere Groningers die elders in Nederland of Europa vakantie vieren.
Lees meer

Expeditie Eemshaven, zaterdag 21/04/2018

Na een winter binnen te hebben gezeten en de zenders van naast de verwarming te hebben bediend, begon het de afgelopen tijd toch wat te kriebelen. PE0XJ (Mark) en PD2MTR (Hans) kwamen wel eens een koffie bij elkaar doen, en zoals dat dan bij amateurs gaat worden de wederzijdse radio-spullen goed bekeken, geaaid en besnuffeld. Ook antennes die, om niet te struikelen, wat triest gedemonteerd naast tuingereedschap staan. Dat kon toch niet de bedoeling zijn concludeerden we, het antenne-park moest nodig eens wat frisse lucht krijgen en nadat Mark een geschikte testlocatie op het oog had, werd het tijd plannen te concretiseren. Lees meer